Sunday, May 24, 2015

MaLaySiA AirLinEs SyStEm BerHaD_3

menanti surat cinta daripada Malaysia Airlines System Berhad..

suratnya akan dipos terus ke rumah..lagi beberapa hari saje lagi...

selamat menghadapinya dengan tabah...

khabar-khabar yg didengari ada macam-macam version...confuse jugak bile fikir...so, tak yah nak pening-pening, kita tunggu je la surat cinta jenis apa yg sampai ye...

buat masa ni, kerja seperti biase...jangan malas-malas...tanggungjawab jugak tu...




Sunday, May 3, 2015

PinDaH RumAh...

ok sekarang, disebabkan dah kerja kat KL Sentral, plus transport dah tak de, terpaksa lah pindah rumah yg dekat dengan lrt kan..so senang nak pegi kerja nanti..just jalan kaki je...kereta dah total lost yg excident ritu..so tak boleh nak buat apa la kan..terima je la...

aku stay dengan kawan aku yg kerja sama tempat jugak..nasib baik dapat jumpe bilik sewa yg dekat dengan lrt..so senang la nak gerak pegi kerja...lega sikit rasa sebab bab kerja dah settle..at least ada transport untuk pegi kerja kan...

hari ni sesi mengangkut barang ke rumah baru..penat mengangkat sampai ke tingkat 11..nasib ada lif..sewa bilik je tapi barang mengalahkan macam sewa rumah...(^__^) nasib la kan dah barang banyak...nak buat macam mana...hohooo...

minggu depan kena buat satu trip lagi angkat barang..hehehee...memang penuh la bilik ni ha..dah la duduk 2 orang...so kena la susun betul-betul...heheee...


Sunday, March 29, 2015

MaLaYsiA AirLiNEs SyStEm BerHad_2

3 bulan training dah settle..sempat 2 3 minggu jawab call yg real...masa praktis dengan yg betul punya memang banyak beza...berapa percent je yg belajar ritu dapat apply masa jawab call..situasi sebenar memang tak sama langsung...request dari pax memang macam tak masuk akal pon ade...jadinya, yg belajar ritu tu hanya basic je untuk step yg patut dibuat...

dari contact centre, aku transfer ke bahagian ticketing...sebab ada dorang buka offer untuk volunteer yg nak ke ticketing office kat KLIA..kiranya bahagian ticket counter la..sebagai frontliner kan..30hb Mar ni kena pegi KLIA dulu..

mula-mula ingatkan terus kena start keje kat KLIA...tapi rupanya kena training lagi kat KL Sentral pulak...huhuu kitorang berenam semuanya...so akan start training sebagai frontliner kat sana dulu...sebabnya cara contact centre dengan ticketing office ada sikit beza..di contact centre cuma perlu bercakap tapi di ticketing office, kena berhadapan terus dengan pax...imej kena jaga, cara nak approach pax lagi..macam-macam la..so, itu yg kitorang akan diberi training..

harap-harap ok la kan...follow the flow je...